Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în Bacău

Ministrul Natalia-Elena Intotero a fost prezent, alături de oficialii locali, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii din Bacău.

Campania naţională derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sub sloganul „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns, astăzi, în Bacău.

Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ, pentru a le transmite cele mai importante elemente ale campaniei.

Se doreşte, practic, o bună informare a românilor care intenționează să lucreze în străinătate, pentru a preveni situațiile de risc, însă s-a făcut menţiunea clară că scopul nu este încuraja plecarea la muncă în alte ţări europene.

„Este o campanie în primul rând de prevenție. Nu îi putem împiedica pe cei care vor să plece din țară, dar ei trebuie să știe care sunt riscurile și cum să evite să devină victime ale sclaviei moderne. Ajung să fie exploatați, în special, românii care au plecat de curând în alte țări. Cei aflați deja de mai mulți ani peste hotare sunt bine integrați și sunt conștienți de pericole și riscuri”, a spus ministrul Intotero.

Totodată, demnitarul le-a cerut primarilor să comunice cu localnicii plecaţi peste hotare şi să-i informeze cu privire la realizările din comunitate, pentru că astfel tot mai mulți vor lua în calcul varianta să se întoarcă acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.