Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială”, implementată de polițiști

Polițiștii băcăuani desfășoară activități în colaborare cu Serviciul de Probaţiune Bacău cu scop principal de a informa persoanele aflate în executarea unor sentinţe penale privind prevenirea violenței în familie, a infracțiunilor contra patrimoniului sau respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier și Serviciul Investigații Criminale implementează Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială” în colaborare cu Serviciul de Probaţiune Bacău. 

Campania de prevenire a fost inițiată pentru implementarea la nivel județean a programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului cu accent pe prevenirea infracțiunilor cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate.   

Scopul campaniei este informarea persoanelor aflate în executarea unor sentinţe penale la Serviciul de Probaţiune Bacău, privind prevenirea violenței în familie, a infracțiunilor contra patrimoniului sau respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi.

Activitățile campaniei de prevenire vin în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni, respectiv persoane aflate în evidența Serviciului de Probaţiune Bacău. Față de aceste persoane instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

În ultimele două săptămâni au fost desfășurate patru programe cu teme precum siguranța rutieră, prevenirea infracțiunilor comise cu violență sau prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului întâlnirile fiind interactive, polițiștii îmbinând legislația cu cazuistica și consilierii de probațiune motivarea, sensibilizarea și responsabilizarea.

Prin implementarea acestei campanii, polițiștii își propun transmiterea informațiilor preventive persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probaţiune Bacău, în vederea prevenirii recidivei și conștientizării consecințelor săvârșirii unor fapte, atât pentru sine cât și pentru familiile și comunitățile din care provin.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.