Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundația Enable, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, Direcției de Asistență Socială Bacău și al Instituției Prefectului Bacău, desfășoară proiectul FII RESPONSABILĂ DE SĂNĂTATEA TA! PREVENȚIE, DEPISTARE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT PRECOCE AL CANCERULUI DE COL UTERIN, proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

          În cadrul proiectului, Caravana Oncoprev a ajuns și în Bacău în zilele de 29 septembrie și astăzi, 4 octombrie 2021, pentru promovarea acestui proiect național dar și pentru realizarea testărilor efective.
Campania de înscrieri privind testarea pentru prevenția, depistarea, diagnosticul și tratamentul precoce al cancerului de col uterin, în mod gratuit, s-a desfășurat până la data de 15 septembrie 2021, la numărul de telefon: 0372-777-859, prin email la adresa: [email protected] sau prin adresare la medicul de familie. 
Astăzi, testările se vor face pe baza programărilor deja existente și, în limita locurilor disponibile, se pot face și alte testări pentru persoanele ce se înscriu în cadrul Caravanei mobile Oncoprev în Piața Tricolorului – între orele 09.00 – 15.30.
Pentru o bună și corectă informare a cetățenilor, reprezentanții mass-media sunt invitați să participe și la activitatea de astăzi, cu mulțumiri pe această cale pentru că susțin promovarea unui proiect dedicat cetățenilor. 
Activitatea se desfășoară  în mod organizat și în siguranță, în prima zi fiind efectuate 201 teste. 

Sursa: Realitatea de Bacau