Circulația în Bacău, paralizată de ninsoare

Circulația în municipiul Bacău a fost grav afectată de căderile de zăpadă din ultimele ore. De darta aceasta, se pare că nu autoritățile au fost luate prin surprindere, ci mulți șoferi care nu au apucat să treacă la anvelope de iarnă. Din această cauză, mai ales mașinile de mare tonaj au blocat intrările în oraș, dar și multe artere principale. Prin urmare, nici transportul public nu a mai funcționat corespunzător, iar găsirea unui taxi a fost o mare aventură. ”Din cauza vehiculelor de mare tonaj (tiruri, camioane, etc.) neechipate pentru condițiile de iarnă, pe mai multe intrări/ ieșiri în/din oraș circulația este puternic îngreunată. Efective ale Poliției Locale, Poliției Rutiere precum și lucrători ai Primăriei intervin pentru deblocarea traficului”, a explicat primarul Cosmin Necula.

Potrivit unei informări a Primăriei Bacău, se intervine, prin Direcția Salubrizare, Agrement, Parcuri, pentru deszăpezirea căilor rutiere din municipiul Bacău și îndepărtarea zăpezii de pe trotuare. Se acționează pe străzile principale din Bacău, cu 3 autospeciale cu lamă, 4 utilajecu plug, 2 autocisterne de împrăștiat clorură de calciu, un buldoexcavator, urmând ca pe parcursul zilei să fie suplimentat numărul utilajelor de deszăpezire. De asemenea, 110 lucrători și utilaje (12 sărărițe pentru împrăștiat antiderapant, un utilaj pentru împrăștiat clorură și un miniîncărcator) intervin pentru curățarea trotuarelor.

Sunt asigurate stocurile de antiderapant și materialele pentru deszăpezire: 50 de tone de sare, 2 tone de clorură de calciu (alte 20 de tone urmând a fi livrate în cursul zilei de luni, 19 noiembrie) și 80 tone de antiderapant.

Potrivit avertizării meteorologice cod galben pentru judeţul Bacău, emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, luni, 19 noiembrie, până la ora 22.00, va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h. În jurul amiezii zilei de luni, ANM a transmis o nouă avertizare de ninsori în zona noastră, valabilă până marți, 21 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.