Circulația mașinilor grele, interzisă în anumite zone din Bacău. Vezi care sunt acestea!

Consiliul Local Bacău va aproba la următoarea ședință un regulament de circulație, staționare și parcare valabil în municipiul Bacău. Scopul declarat al regulamentului este de a proteja infrastructura orașului și zonele verzi, pietonii și creșterea siguranței rutiere. În cadrul regulamentului se delimitează zona centrală, perimetru delimitat de străzile Milcov, Vadu Bistriței, Gării, Bucegi,Narciselor, Letea și zona ultracentrală,  cuprinsă între strada Nicolar Bălcescu și Calea Mărășești. În zona ultracentrală este interzis accesul cu vehicule cu masa maximă autorizată peste 3,5 tone, iar în zona centrală accesul va fi taxat de acum. Concret, trecerea se va face în baza unor permise de liberă treceree eliberate de Poliția Primăriei. Prețurile propuse în proiect sunt 3 lei/tonă pe zi sau 2 lei/tonă la achiziționarea unui abonament lunar. Abonamentul anual va costa 548 de lei.

În zona ultracentrală, circulația acestora e total interzisă. Sunt exceptate mașinile ce aparțin administrației locale și centrale, transportul în comun, mașinile de intervenție la utilități, ambulanțe, mașini ISU, microbuze, autocare care aduc turiști în unitățile de cazare din centru. Regulamentul interzice expres și parcarea mașinilor pe raza municipiului în scopul vânzării, iar mijloacele de transport în comun trebuie să oprească doar în stațiile indicate de îmbarcare-debarcare.

Circulația vehiculelor menționate în regulament se va face cu program. De luni până vineri, între orele 7 și 9 și 16 și 18, nu se vor acorda permise de liberă trecere în aceste zone, iar mașinile de școală nu mai au voie pe centru. Între 9 și 16, accesul mașinilor peste 3,5 tone se va face în baza permisului, iar noaptea, tot în baza permisului. Oprirea și staționarea acestor vehicule pe drumurile cu lungime mai mare de 6 metri este interzisă.

Regulamentul prevede sancțiuni cuprinse între 200 și 2500 de lei care vor fi aplicate de Poliția Locală Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.