Cod galben de ninsori și ploi. Avertizările meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi și polei pentru Moldova, valabilă până vineri.

În intervalul menționat se vor semnala ploi, lapoviță și, în special în zonele montane înalte, la peste 1800 m, ninsori și viscol.

vor fi precipitații abundente, astfel încât se vor acumula cantități de 25-50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind și troienind zăpada. La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Fenomene și zone vizate: predominant ninsori, local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.

 

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, consistent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.