„Mai jos nu se putea ajunge. Între două orașe ale Moldovei se ridică un zid”

Senatorul Dragoș Benea acuză că la Iași politicienii sunt mai dezbinați ca niciodată, de Ziua Unirii.

senatorul Dragoș Benea

Senatorul PSD de Bacău, Dragoș Benea, a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a arătat dezamăgirea legat de faptul că la manifestările de azi de la Iași, prin care președintele Klaus Iohannis va înmâna decretul de promulgare a Legii prin care municipiul primește titlul onorific de Capitală istorică a României, nu au fost invitați și parlamentarii de Bacău care au inițiat proiectul de lege.

Festivitatea este organizată de Primăria Iași, care însă a „omis” să invite la eveniment chiar inițiatorii proiectului de lege prin care se acordă titlul de „Capitală istorică”. Senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a amintit azi, într-o conferință de presă, că el și ceilalți parlamentari PSD de Bacău și Iași au inițiat proiectul de lege.

„Am fost și suntem coinițiatori la proiectul de lege prin care Iașiul a devenit Capitala Istorică a României. Totuși, toți parlamentarii PSD Bacău, doi senatori și șase deputați care au inițiat alături de parlamentarii PSD Iași proiectul de lege, nu au fost invitați la evenimentul organizat astăzi de Primăria Iași, la Palatul Culturii. Este o dezamăgire cu atât mai mare, cu cât propunerea a venit din partea Bacăului. Singura mea rugăminte a fost ca acest proiect să aibă drept coinițiatori doar parlamentari de Iași și Bacău, pentru a mai da jos o cărămidă din acest zid care riscă să devină tot mai mare între două orașe importante din zona Moldovei”, a declarat senatorul Benea.

Gestul primăriei ieșene arată cât de departe sunt politicienii de azi de cei care au pus umărul la înfăptuirea unirii.

„Gestul este edificator și în totală contradicție cu felul în care a fost gândită Unirea acum 160 de ani, iar oamenii politici ai Iașiului au văzut contextul vremii. Mai jos de atât nu se putea ajunge”, a constatat Dragoș Benea.

Acesta a mai declarat că și faptul că există două festivități diferite prilejuite de aceeași sărbătoare arată că „la Iași sunt niște patimi locale”, însuși primarul Mihai Chirica fiind într-o acțiune de fidelizare a electoratului.

Benea a mai amintit de discuțiile legate de autostrada Unirii și de varianta propusă de parlamentarii băcăuani, a unui autostrăzi care să lege Bacăul de Brașov, mai fezabilă.

Parlamentarii de Bacău vor participa la evenimentele organizate de Consiliul Județean Iași, pe 24 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.