ANI a constatat incompatibilitatea sau conflictul de interese în cazul a 12 aleși locali din țară

Agenția Națională de Integritate a publicat, azi, o nouă listă cu aleșii locali în cazul cărora s-a constatat, după verificări, că se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă. Printre aceștia se numără și Maricel Marian, consilier local în comuna Pîrjol din județul Bacău.

Inspectorii de integritate susțin că Marian a votat în Consiliul Local o hotărâre, deși ar fi trebuit să nu participe la vot.

În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii din data de 26 ianuarie 2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2017, în urma căreia s-a aprobat procentul de 25% pentru plata chiriei spațiilor și terenurilor aflate în proprietatea primăriei, deși avea un interes patrimonial în problema supusă dezbaterii, prin încheierea ulterioară cu o societate comercială (în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de asociat și administrator), a unui act adițional la contractul de închiriere”, spun cei de la ANI.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul integritate.eu, consilierul băcăuan a fost informat deja despre această situație și a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.