Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a discutat oportunitățile de finanțare prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a participat în Piatra Neamț, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. În cadrul întâlnirii, împreună cu Vasile Asandei- director general ADR Nord- Est și membrii consiliului, au fost trecute în revistă principalele activități derulate în ultima perioadă de către Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Imagine

Un punct important pe ordinea de zi a fost prezentarea evoluției Programului Operațional Regional 2014-2020 în regiunea noastră, dar și o informare cu privire la Programul Regional Nord-Est 2021-2027 și a oportunităților de finanțare existente, potrivit unei informări publicate pe Facebook de președintele Ivancea.

Atât autoritățile locale cât și investitorii așteaptă publicarea ghidurilor consolidate și lansarea apelurilor pentru prioritățile dedicate autorităților publice și IMM-urilor. În mod evident, aceste oportunități, primele în cadrul PR N-E 2021-2027, contribuie în mod semnificativ atât la dezvoltarea UAT-urilor cât și a mediului antreprenorial.

De asemenea, a fost expus plenului, proiectul de hotărâre privind avizarea contractelor aferente implementării proiectelor în care ADR N-E este beneficiar direct sau partener.

„Un plus pentru noul program sunt cursurile de calificare pe care ADR le va organiza pentru UAT-uri, în funcție de necesitate și solicitări. Pentru început, au fost prezentate o serie de observații specifice de care autoritățile publice trebuie să țină cont atât în pregătirea cât și în implementarea proiectelor”, a declarat Valentin Ivancea.

 

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.