Crucea Roşie Bacău a demarat proiectul „O viaţă demnă pentru bunicii noştri”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Bacău implementează, în perioada august – noiembrie 2018, proiectul „O viață demnă pentru bunicii noștri”, cu finanțare de la Consiliul Județean Bacău și Crucea Roșie Bacău.
Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții pentru persoane vârstnice lipsite de posibilități materiale, aflate la limita subzistenței.

În total, 24 de bătrâni din localitățile Slănic Moldova și Onești vor fi susținuţi prin acordarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu, prin oferirea de pachete lunare cu alimente de bază, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte din depozitul Crucii Roșii Bacău, provenite din donații.

În fiecare dintre localitățile menționate, va exista un angajat al Crucii Roșii Bacău, mai precis un îngrijitor bătrâni la domiciliu, care se va ocupa de ei. Mai precis, va efectua servicii de menaj ușor, de igienă, de determinare a tensiunii arteriale și a glicemiei, de socializare, le va plăti facturile, îi va însoți la medicul de familie sau le va face cumpărăturile.
Crucea Roşie Bacău derulează frecvent astfel de campanii care au în centrul atenţiei bunici aflaţi în nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.