Decizie fără precedent: DSP Bacău a închis Policlinica cu Plată pentru o jumătate de an!

Decizie fără precedent luată de Direcția de Sănătate Publică Bacău, în urma controlului efectuat la sfârșitul lunii trecute la Policlinica cu Plată. Atunci, inspectorii sanitari au decis pe loc să-l suspende pe medicul ATI, care nu a putut prezenta o serie de documente. În urma controlului au fost descoperite însă și numeroase alte nereguli, ceea ce a determinat conducerea Direcției de Sănătate Publică să decidă închiderea Policlinicii.

Pentru medicul specialist ATI, unitatea nu a prezentat, în cadrul controlului, Certificatul de membru la Colegiul Medicilor din România, Avizul anual privind exercitarea profesiei de medic emis de către Colegiul Medicilor teritorial, poliţă de asigurare răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională şi Contractul de prestări servicii medicale, neavând întrunite toate condiţiile pentru exercitarea profesiei de medic. Întrucât aspectele constatate nu ţin de competenţa instituţiei noastre, acestea vor fi înaintate spre verificare, organelor de cercetare cu atribuţii specifice în vederea promovării acţiunii civile sau penale după caz. În urma gravelor abateri de la normele sanitare, constatate în mod  repetat (neefectuarea controlului eficienţei sterilizării, neîntocmirea registrului cu evidenţă a sterilizării, lipsa documentelor referitoare la efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, existenţa în cabinetul de întreruperi sarcină de materiale sanitare/articole de unică utilizare cu termen de valabilitate expirat, etc), unitatea a fost sancţionată contravenţional şi s-a dispus măsura suspendării activităţii unităţii, conform H.G.R. 857/2011, art.62, alin.2, pentru o perioadă de minim 6 luni. Totodată, se vor efectua şi cercetările administrative ce se impun în acest caz şi vor fi dispuse măsuri în consecinţă ”, au transmis reprezentanții DSP Bacău.

În Policlinica cu Plată nu mai funcționau decât trei cabinete medicale, jumătate din activitatea unității însemnând realizarea de întreruperi de sarcină la cerere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.