Dedeman Holding a cumpărat un sfert din acțiunile Alro

Pavăl Holding a devenit acționar semnificativ la societatea Alro Slatina. Pavăl Holding a cumpărat la Alro un pachet de 23,16% din acțiuni – a anunțat, la Bursa de Valori București, Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al producătorului de aluminiu.

Prețul mediu acțiunii Alro a fost, în ziua tranzacției, de 3 lei, astfel încât, la cele peste 165 de mii de acțiuni preluate suma investită se apropie de 500 de mii de lei. Ziua tranzacției, 19 decembrie, a fost una de scădere accentuată a bursei din București.

La jumătatea verii acestui an, acționari semnificativi ai companiei Alro erau raportați compania Vimetco N. V., din Amsterdam, cu peste 84% dina acțiuni, și Fondul Proprietatea, cu peste 10%. Vimetco N.V. a derulat, acum, o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat a unui pachet de aproximativ 33,77% din acţiunile Alro și va deţine în continuare circa 54,19% din capital.

Fraţii Pavăl au făcut, în ultimii ani, mai multe achiziţii, de la companii energetice la clădiri de birouri. Dragoş şi Adrian Pavăl au înfiinţat recent Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este și cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Alro, înființată în anul 1961, face parte dintr-un grup integrat pe verticală care produce aluminiu. Compania face parte din grupul internaţional industrial şi de investiții Vimetco N.V. Clienţii Alro SA sunt utilizatori finali şi comercianţi de metale atât din România, cât şi din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.