Delegația Reprezentanței Comisiei Europene a vizitat astăzi județul Bacău

Delegația Reprezentanței Comisiei Europene în România, condusă de Ramona Chiriac, a vizitat astăzi județul Bacău.

„A fost o excelentă ocazie pentru a face o retrospectivă a stadiului implementării proiectelor cu finanțare europeană, derulate de Consiliul Județean, pe domeniile principale de interes: sănătate, infrastructură rutieră, educație și cultură”, a declarat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea. 

Vizita a fost inclusă în calendarul Caravanei EUpeDrum, iar oaspeților le-au fost prezentate ultimele trei obiective finalizate cu fonduri comunitare la Spitalul Județean de Urgență: Unitatea de Primiri Urgențe, Heliportul și Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii.

„Proiectul #EUpeDrum adună idei, oameni şi comunităţi care contribuie la dialogul paneuropean numit Conferinţa privind viitorul Europei şi, în egală măsură, îşi doreşte  să valorizeze munca celor 24 de Centre EUROPE DIRECT şi a multiplicatorilor de informaţie europeană. Pornim aşadar la drum spre toate colţurile României pentru a discuta despre ce Europă vă doriţi”, e declarat şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Discuțiile de la Bacău au vizat și proiectul selectat la finanțare prin PNRR, pentru finalizarea clădirii fostului Spital Municipal şi integrarea acesteia în circuitul medical al SJU Bacău. De asemenea, a afost prezentatată strategia de dezvoltare a infrastructurii spitalicești pentru următoarea perioadă, cu referire concretă la proiectele care au obținut deja fonduri prin PNRR, dar și cele aflate în procedura de selecție.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.