Doi bărbați din județul Bacău, alături de unul din Vrancea, sunt suspecți în cazul asasinatului care s-a produs vineri seara în județul Vrancea. Atunci, un om de afaceri din localitatea Slobozia Ciorăști a fost împușcat în propriul autoturism, pe un drum județean. Spre mașina omului de afaceri s-au tras mai multe focuri de armă, iar două dintre ele l-au nimerit, fiindu-i fatale. Atacatorii au fugit, dar au fost prinși astăzi, de Poliția de Frontieră, în timp ce încercau să părăsească țara.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni români căutaţi de autorităţi într-un dosar de omor.

În data de 25.02.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota, I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţenii români S.B., C.M. şi V.G., cu vârste cuprinse între 28 şi 47 ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea, pasageri într-un autoturism BMW X5. În momentul efectuării verificărilor, constând inclusiv în accesarea bazelor de date specifice controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către autorităţile române, într-un dosar de omor.

Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Potrivit unor surse din anchetă, cei trei ar fi vrut să-l jefuiască pe omul de afaceri vrâncean. Jaful a eșuat, anchetatorii ridicând din mașina acestuia o importantă sumă de bani, respectiv 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline și 300.000 de lei.