O avarie apărută în cursul zilei de ieri în zona străzii Garofiței a lăsat fără apă două cartiere din municipiul Bacău. Este vorba despre cartierele Letea și Mioriței, unde de ieri de la prânz nu a mai curs nici o picătură de apă. Inițial, reprezentanții Companiei de Apă anunțaseră că remedierea avariei nu ar trebui să dureze  mai mult de câteva ore.

S-a dovedit însă că problemele sunt mai grave decât se estimase. Muncitorii au avut mari probleme din cauza cablurilor și firelor electrice care înconjoară conducta de sapă, motiv pentru care nu au fost folosite utilaje pentru săpături, ci s-a recurs la săpătura manuală. În aceste condiții, deși s-a lucrat toată noaptea, problema nu s-a rezolvat. Ultimul termen avansat de Compania de Apă pentru remedierea avariei este ora 13.00, în cursul zilei de astăzi.

În ciuda eforturilor susținute ale S.C. CRAB S.A., deși s-a lucrat toată noaptea, efectuându-se săpături manuale, lucrările fiind îngreunate de utilitățile aflate în zonă (cabluri de energie electrică de înaltă tensiune și spațiu extrem de îngust), suntem nevoiți să prelungim termenul necesar remedierii, până în jurul orei 13.00, în cursul acestei zile. Precizăm că, pentru a diminua disconfortul creat locuitorilor din zonele afectate, vom relua furnizarea apei cu presiune redusă, continuând simultan lucrările de remediere (se va lucra cu apă pe conductă)”,  se arată în cel mai recent comunicat al CRAB.