Două dintre cele mai vechi creșe din Bacău vor fi reabilitate

Primăria Bacău a alocat fondurile necesare reabilitării a două creșe mari din Bacău. Este vorba despre creșa de pe strada Pictor Andreescu, sediul Centrului Bugetar și creșa de pe strada Ozanei, din cartierul CFR. Ambele au fost ridicate în anii 80, având nevoie de reparații importante la exterior, modernizări și recompartimentări la interior, igienizare, lifturi pentru transportul hranei.

Ca și noutate, se vor vor monta camere de luat vederi pentru o mai bună protecție  a spațiului, iar la exterior se vor reamenaja locurile de joacă.

Reabilitarea Creșei 3 va costa 2,4 milioane de lei și a Creșei 9 va costa 1,7 milioane de lei. Cel mai probabil, lucrările ar putea debuta anul viitor prin primăvară – vară, drept urmare, activitatea va trebui regândită pentru a face față cererilor părinților.

În luna decembrie, centrul bugetar va da în folosință și o nouă grupă de creșa la unitatea de la Piața Sud, lucrări care s-au făcut din fonduri proprii. Lista de așteptare pentru un loc la creșă însă continuă să depășească 150 de solicitări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.