Două persoane s-au electrocutat. Din păcate, pentru un bărbat nu s-a mai putut face nimic

Reprezentanții companiei de electricitate atrag atenția consumatorilor cu privire la cazurile de accidentare care se pot întâmpla chiar și acasă. Două persoane din județul Bacău  s-au electrocutat săptămâna trecută. În unul dintre cazuri, din nefericire, un bărbat de aproximativ 50 de ani a decedat. În al doilea caz, un băiat de 16 ani s-a urcat pe un post de transformare să facă o fotografie şi s-a electrocutat la 20.000 V fiind transportat la spital cu răni extrem de grave. Pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite în care cei din jurul nostru pot fi victime ale unor incidente similare, trebuie să respectăm câteva reguli minimale de siguranţă în apropierea reţelelor electrice, atrag atenția specialiștii.

„În primul rând, nu trebuie intervenit la rețelele electrice. nu se ating tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuție. lucrările de construcții în vecinătatea reţelelor de distribuţie, au nevoie de un aviz din partea companiei Delgaz Grid. Totodată, este evident că este interzisă cățărarea pe stâlpii electrici iar firele căzute la pământ nu trebuie atinse”, arată Corneliu Zaiț, purtător de cuvânt al companiei Delgaz Grid.

Compania pune a dispoziție permanent numărul de telefon 0800 800 929, pentru a semnala conductoare căzute la pământ sau alte situaţii cu potenţial pericol.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.