Poliţiştii de la Imigrări au depistat 20 de străini cu şedere ilegală

Tot ei au descoperit şi 3 căsătorii de convenienţă şi au emis 8 decizii de returnare.

Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bacău au desfăşurat, în primul semestru al acestui an, 86 de acţiuni şi controale, cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţii cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 20 de străini care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceştia provin din state precum: Republica Moldova, Federația  Rusă, Statele Unite ale Americi, Republica Populară Chineză, Mauritania, Serbia și Turcia.
Totodată, pe numele a 8 străini au fost emise decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de a părăsi țara, unul a fost luat în custodie publică și condus sub escortă la Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, iar în cazul a 11 dintre ei a fost reglementată şederea.

În aceeaşi perioadă, ofițerii de interviu au efectuat verificări și au constatat încheierea a 3 căsătorii de conveniență între cetățeni albanezi și români. Aceştia au administrat probatoriul pentru refuzul emiterii permisului de ședere în cazul celor trei străini, stabilindu-se că intenționau să obțină în mod fraudulos documente care să le ateste șederea pe teritoriul României.

În cele şase luni, s-au aplicat şi 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.900 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România și a OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte reglementarea şederii/rezidenţei pe raza judeţului, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări – Bacău au asigurat managementul pentru 1.148 de străini cu drept de şedere temporară, 129 cu drept de şedere permanentă, precum şi 604 de cetăţeni din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European sau din Confederaţia Elveţiană cu drept de rezidenţă.

Ofiţerii şi agenţii de la acest serviciu fac apel la cei care aleg să trăiască în ţara noastră, pe perioade mai lungi sau mai scurte, să-i contacteze pentru orice informaţie, pentru că doar aşa se pot preveni situaţiile de ilegalitate cum ar fi: neanunţarea şederii şi a găzduirii străinilor, munca nedeclarată a străinilor ori expirarea dreptului de şedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.