Drumul către Slănic Moldova va fi „rezonabil”. Anunțul ministrului Lucian Șova

Stațiunea Slănic Moldova riscă izolarea și să rateze un sezon de schi din cauza drumului impracticabil. În urma inundațiilor din această vară și a alunecărilor de teren, drumul principal a fost rupt și deși lucrările de asfaltare trebuiau finalizate în septembrie, continuă să fie închis. În plus, varianta ocolitoare este un drum plin de hârtoape, pe care abia se merge. În aceste condiții, sezonul de ski ar putea fi compromis.

Turiștii sunt descurajați și mai mult decât ei, slănicenii. Varianta ocolitoare este plină de hârtoape și nu a fost reparată, iar pe drumul principal, care trebuia finalizat încă din septembrie a apărut un litigiu între CNAIR și Transgaz din cauza unei țevi. Până se finalizează nici porțiunea de drum nu poate fi reparată”, a declarat primarul Slănicului, Gheorghe Baciu. Acesta a declarat că porțiunea de drum nu a mai suferit nici o alunecare de teren și s-ar putea circula acolo, alternativ, cu restricție de tonaj.

Prezent în Bacău la sfârșit de săptămână, ministrul Transporturilor, Lucian Șova a declarat că s-a convenit asupra unei soluții.

„Contractul a fost alocat direct, dar nu au fost în stare să termine de astupat o groapă de zece metri. A fost reziliat acel contract, de luni se vor lua măsuri de urgență pentru securizarea traficului pe un sens, pe acel segment. În două săptămâni, se va putea circula rezonabil, având în vedere că în stațiunea Slănic Moldova avem o pârtie de schi ce trebuie valorificată”, a declarat Lucian Șova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.