O minoră de 8 ani, din comuna Răcăciuni, care a plecat de acasă în cursul zilei de 22 martie a.c., a fost găsită de echipele de căutare în primele 30 de minute de la sesizare.

 
 La data de 22 martie a.c., în jurul orei 19.10, un apel la 112 anunța dispariția unei minore de 8 ani, din comuna Răcăciuni.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău și ai comunelor arondate s-au mobilizat rapid, astfel că, în 20 de minute de la sesizare, peste 40 de polițiști erau prezenți la locul de întâlnire, pentru formarea echipelor de căutare și desfășurarea tuturor activităților specifice în astfel de cazuri.
 
După alte 10 minute, în urma activităților investigative efectuate de către echipele de căutare, a fost depistată minora, la aproximativ 7 km de casă.

Din primele verificări, în perioada plecării de la domiciliu, minora nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Aceasta a fost condusă la sediul poliției, unde a fost consiliată de reprezentanții DGASPC Bacău, ulterior fiind încredinţată familiei.
 
Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, poliţiştii le recomandă copiilor ca, înainte de a pleca de acasă să ceară voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde merg, cu cine, cum ajung acolo şi când se întorc.

Sursa: Realitatea de Bacau