În cadrul programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, Administraţia Fondului pentru Mediu va finanța proiectul depus de Consiliul Județean în vederea realizării lucrărilor specifice la Filarmonica „Mihail Jora”. 
” Această clădire emblematică pentru Bacău va beneficia, după o lungă perioadă de așteptare, de ample lucrări de refacere și modernizare care îi vor schimba aspectul estetic și vor contribui la creșterea eficienţei energetice.
 Valoarea totală a proiectului este de 13,8 milioane de lei, iar Comitetul de Avizare al A.F.M a aprobat ca valoare eligibilă 90% din această sumă.
 Astfel, alături de clădirea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” care va fi transformată în Bibliotecă Județeană și cea a Muzeului de Artă- instituții de cultură pentru care s-a obținut finanțare europeană prin PNRR în valoare de peste 4 milioane euro, Filarmonica „Mihail Jora” este al treilea obiectiv din Bacău care va fi modernizat pentru a deveni un centru de cultură optim pentru evenimente artistice”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau