Microbuzele școlare sunt atent verificate înaintea începutului anului școlar de Poliția Rutieră. Dacă nu a trecut testul ITP-ului, mașina nici nu va ieși pe traseu să ducă elevii la școală și apoi să-i ducă acasă. Polițiștii din Bacău au început o serie de verificări care îi vizează pe şoferii microbuzelor de transport şcolar, dar şi starea tehnică a mijloacelor de transport. Agenții de circulație nu se limitează la verificări de rutină, ci stau de vorbă cu toți șoferii microbuzelor școlare. Îi informează despre prevederile legale și le atrag atenția să nu încalce legea, mai ales că au cu toții o responsabilitate foarte mare.

Șoferii de microbuze şcolare au fost instruiţi cu privire la conduita în trafic, respectarea regulilor de circulaţie, interzicerea folosirii telefonului mobil fără dispozitiv mâini libere şi multe alte sfaturi preventive foarte necesare pentru asigurarea unei călătorii în siguranţă a celor mici”, a declarat inspectorul principal Cătălina Păduraru de la IPJ Bacău.

Pentru mulți dintre șoferii de microbuze școlare, misiunea va fi dificilă, pentru că o parte dintre mașini sunt vechi. Chiar dacă autovehiculele au trecut testul ITP-ului, vechimea își spune cuvântul.

Pe de altă parte, polițiștii verifică și semnalizările rutiere din zona unităţilor de învăţământ, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, acestea vor fi aduse la cunoştinţa administratorului drumului public şi se va solicita remedierea lor.