Groapa de gunoi se închide din 11 ianuarie

Depozitul ecologic Bacău 2, la deschidere. foto: zdbc

Operatorul gropii de gunoi a Bacăului, societatea Eco Sud care a preluat activitatea în vara anului trecut a anunțat că va sista operațiunile din 11 ianuarie. Cauza oficială o constituie cuantumul mare al datoriilor, adică 3,3 milioane de lei, facturi care au ieșit din scadență și n-au fost achitate până acum.

Prin urmare, Eco Sud a notificat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare că „din 11 ianuarie va suspenda prestarea tuturor serviciilor de recepționare a deșeurilor în vederea depozitării, sortării și compostării, atât la depozitul ecologic, cât și la instalațiile ce fac parte din proiectul SMIDS Bacău pentru membrii ADIS sau alți beneficiari ai serviciilor Eco Sud. Accesul în depozit va fi permis gradual debitorilor care și-au achitat integral restanțele și penalitățile de plată în termen de trei zile de la încasarea sumelor”.

Pe lângă datorii, Eco Sud susține și că va avea de plată către Fondul de Mediu o sumă de 30 de lei pe tona de deșeuri, drept urmare nu are de unde să susțină activitatea economică a societății.

Directorul ADIS, Bogdan Seto, a declarat că „s-a reușit contactarea Eco Sud SA și s-a stabilit reluarea activității, în paralel cu începerea unor discuții pentru rezolvarea tuturor problemelor”.

La una din ședințele recente ale Consiliului Local Bacău, s-a aprobat virarea unei sume de 2,2 milioane de lei în conturile societății. Măsura nu a fost suficientă, primăriile care au datorii fiind nevoite să înceapă achitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.