HALUCINANT:Droguri, prostituție infantilă, șantaj și orgii sexuale cu polițiști într-un fost depozit de bulion de lângă sediul Poliției Județene. Se clatină vreun scaun în Poliție?

Minore și droguri pentru polițiști” este numele dosarului instrumentat de DIICOT ce ar trebui să zdruncine nume importante din poliția băcăuană și în care sunt implicați mai mulți oameni de afaceri. În dosar este vorba despre droguri, prostituție infantilă, șantaj, trafic de influență și orgii sexuale, toate acestea într-un fost depozit de bulion situat chiar lângă sediul Poliției Județene și SRI. Investigațiile au fost finalizate zilele trecute, când procurorii DIICOT au făcut percheziții și au audiat mai multe persoane, iar la final un ofițer de poliție, patronul clubului și o altă persoană au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițistul arestat este Adrian Ardeleanu, ofițer de la Serviciul de Operațiuni Speciale ale Poliției, adică la “mascați”, nimeni altul decât fiul comisarului șef(r) Virgil Ardeleanu, fost şef la Serviciul de Permise şi Înmatriculări din Bacău, condamnat pe 1 aprilie 2011, definitiv, la trei ani de închisoare, cu executare. El a pus la punct un sistem complex de luare de mită, atât de la instructorii auto, cât şi de la elevii şcolilor de şoferi din Bacău, iar aceştia din urmă primeau în schimb permisul auto. Adrian Ardeleanu este acuzat de trafic de influență și folosirea prostituției infantile, Marius Scutaru, zis “NAȘUL”sau “PEPE”, proprietarul clubului clandestin, este acuzat de trafic de droguri, punerea la dispoziție a unui local pentru consumul ilicit de droguri, sustragerea de la prelevarea de probe biologice, părăsirea locului accidentului, cumpărare de influență, complicitate la cumpărare de influență și folosirea prostituției infantile, iar un alt inculpat, Vasile Răducanu, zis “VAJENIE” este acuzat de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, cumpărare de influență și proxenetism.

Patru ani de destrăbălări cu infractori și polițiști laolaltă

Ancheta DIICOT a început în 2015, când procurorii au aflat că în incinta clubului clandestin al lui Scutaru aveau loc, aproape zilnic, petreceri în timpul cărora se foloseau o gamă variată de droguri sau substanțe cu efect psihoactiv și aveau loc orgii sexuale cu minore. Fetele erau amorțite cu cocaină, exploatate sexual, toate scenele fiind filmate de către proprietar. În ciuda aspectului exterior dărăpănat, interiorul arăta ca un club de fițe din centrul Capitalei: era dotat cu instalație de sonorizare, mixer, ecran LCD, sistem de lumini ambientale, canapele, și până la un moment dat, chiar și bară de streaptease. Anchetatorii au stabilit că lumea care se perinda în local era variată, de la apropiați ai patronului, oameni de afaceri, infractori, polițiști și funcționari ai statului. Multe dintre fete erau minore care proveneau din mediul rural, fiind racolate de la liceele din Bacău, dar și prostituate care veneau la clubul lui Scutaru, care le promitea că se va ocupa să le aducă cât mai mulți clienți. Au fost însă și fete care veneau pur și simplu, fiind invitate să participe la o petrecere, fără să știe că în acel loc se organizau orgii sexuale. Aceste fete erau drogate și sfârșeau prin a întreține raporturi sexuale cu patronul și apropiații săi. Anchetatorii au stabilit că “NAȘUL” obișnuia să filmeze diferite scene petrecute în timpul petrecerilor și că utiliza materialele video obținute pentru a-i condiționa ulterior pe participanți în vederea obținerii unor avantaje.

Intră în scenă “VAJENIE” și “mascatul” Ardeleanu

Ghinionul lui Vasile Răducanu, zis “VAJENIE”, un apropiat al lui Scutaru Marius, a fost că în luna martie anul trecut a provocat un accident rutier. În condițiile în care nu poseda permis de conducere, a condus autoturismul Iveco Daily, iar pe str. Alexandru cel Bun din Bacău, a acroșat autoturismul marca Mercedes Benz, după care a fugit de la locul accidentului. A doua zi, proprietara autoturismului avariat s-a adresat Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bacău. Până la urmă cei doi s-au înțeles asupra despăgubirilor și urma ca dosarul să fie soluționat de Poliția Rutieră. În aceste condiții, “VAJENIE” a apelat la ofițerul de poliție Ardeleanu Adrian Vasile, care în schimbul sumei de 500 de euro, a pus o vorbă bună la colegul său care instrumenta dosarul. În urma acestei intervenții, dosarul a fost închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.