Ilfovean reținut la Bacău pentru „șmenuirea” banilor

Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Bacău au reţinut un bărbat de 40 de ani, din județul Ilfov, bănuit că ar fi comis două infracţiuni de înşelăciune prin metoda „ŞMEN”.

Din investigaţiile făcute de ofiţeri a reieşit că bărbatul ar fi mers la două puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Bacău şi ar fi solicitat angajaţilor să-i schimbe câte două bancnote de 500 de lei. Ulterior, le-a spus că s-a răzgândit şi a cerut bancnotele de 500 de lei înapoi, însă profitând de neatenţia angajaţilor ar fi sustras din suma de bani primită pentru schimb. El urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “șmen”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse. Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective. În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.  Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!”,  a transmis inspectorul principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.