Ilie Bîrzu, în pericol să își piardă mandatul de consilier local

Cel mai longeviv consilier local, membru PNL, Ilie Bîrzu, este în pericol să își piardă mandatul în urma retragerii sprijinului politic din partea municipalei PNL. Întrunită în ședință, conducerea organizației a decis retragerea sprijinului în urma unui vot dat de Bîrzu, la ultima ședință a Consiliului Local, vot exprimat în dezacord cu decizia partidului.

“După ce domnul Bîrzu a acționat în defavoarea PNL și a Opoziției, votând la braț cu PSD-ul o propunere dubioasă care favorizează doar interesele de grup ale primarului și amicilor săi din partid, asemenea gesturi nu mai pot fi tolerate. Este momentul ca organizația municipală să arate tuturor simpatizanților dreptei că PNL face opoziție nu doar declarativ, așa cum am tot fost acuzați. M-am ținut de cuvânt și am cerut retragerea sprijinului, iar colegii din Biroul Politic Local al organizației municipale a PNL Bacău au fost de acord cu propunerea mea”, a declarat Daniel Miclăuș, liderul de grup din Consiliul Local.

Votul avea legătură cu un amendament la un proiect de hotărâre care viza externalizarea unor servicii din cadrul direcției de salubrizare, pe care liberalii ar fi dorit-o prin licitație publică, nu concesiune directă, iar Bîrzu a votat contrar deciziei PNL. Decizia finală aparține Biroului Politic Județean , iar președintele partidului, Ionel Palăr, a declarat că va analiza ce s-a întâmplat, va asculta toate părțile și abia se va lua o decizie.

Ilie Bîrzu refuză deocamdată să ofere un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.