687 de cazuri de RUJEOLĂ, confirmate în judeţul Bacău, de la începutul anului

De la începutul acestui an şi până în prezent, în judeţul Bacău, au fost confirmate 687 de cazuri de rujeolă, dintr-un total de 873 de suspiciuni, alte 59 au fost infirmate, iar restul serurile sunt în lucru.

„În evoluţia cazurilor de la nivelul judeţului, se disting trei zone cu aglomerări de cazuri confirmate. Este vorba despre Bacău, cu 210 cazuri confirmate, Dărmăneşti cu 67, Comăneşti cu 46 de cazuri, iar 298 de cazuri au fost în mediul rural. Personalul DSP Bacău a luat măsurile de supraveghere clinico-epidemiologică a contacţilor pentru o perioadă de 18 zile de la izolarea cazurilor. De asemenea, s-au vaccinat toţi contacţii eligibili la vaccinare, iar campania de informare are caracter permanent”, a spus Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Bacău.

Din situaţia prezentată de către DSP Bacău, se remarcă faptul că cele mai multe cazuri de boală au fost la bebeluşi cu vârste de până la 1 an (155 de confirmări), la copiii cu vârste de la 5 la 9 ani (104 confirmări), dar şi la cei din grupa de vârstă 10 – 14 ani (83).

Nici adulţii nu au scăpat de pojar. Sunt 54 de persoane, cu vârste între 25 şi 34 de ani, care au fost diagnosticate cu rujeolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.