Impozite majorate pentru proprietari de terenuri și imobile

Mai mulți proprietari de imobile și terenuri lăsate în paragină vor avea o surpriză neplăcută de anul viitor pentru că vor fi obligați la plata unui impozit majorat cu 500 la sută. În urma notelor de constatare, s-a dovedit că aceștia că nu au ridicat un deget pentru a-și îngriji proprietățile, drept urmare, trebuie să plătească. Pe lista debitorilor se află și România Film, care a lăsat în paragină două cinematografe. Este vorba despre Central și Muncitorul, ambele abandonate și situate chiar în centrul orașului.

Recuperarea debitului în acest caz va fi mai dificilă pentru că România Film este în insolvență.

„Solicitarea este corect din punct de vedere legal. Nu știu ce se va face însă, pentru că este în insolvență”, a declarat Adrian Mironescu, fost director al companiei.

În prezent, în Bacău nu mai funcționează nici un cinematograf de stat.

Printre cei cu impozitul majorat se numără și societatea care deține Hotelul Central, la parterul căruia se află Teatrul Bacovia, dar și alți proprietari de terenuri aflate tot prin zone centrale care le-au lăsat de izbeliște. Pentru a nu strica imaginea orașului, primăria a mai cosit, dar acum vrea măcar să-și recupereze investiția în forța de muncă.

Măsura majorării impozitelor cu 500 la sută a fost luată prima dată în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.