Insula de Agrement va fi finalizata de Societatea de Servicii Publice

Lucrările necesare finalizării Insulei de Agrement vor fi preluate de SSPM, societatea municipalității, a anuntat primarul Cosmin Necula într-o conferință de presă.

„După 1 noiembrie, cel mai probabil, SSPM va lucra acolo pentru că a demonstrat că e capabilă să facă astfel de lucrări”, a declarat Cosmin Necula.

Pentru a fi finalizata investiția, la insula mai trebuie realizata o parcare și câteva modificări minore la construcții pentru a satisface cerințele persoanelor cu dizabilități. Contractul cu firma Conbac, cea care a câștigat licitația de modernizare a insulei, a expirat, potrivit primarului, iar societatea va fi nevoită să se adreseze instanței de judecată pentru a-și recupera banii pe lucrările gata executate. Senatorul Dragoș Benea, prezent la conferința de presă a primarului, a atras atenția asupra pericolului ca banii europeni să se piardă.

“Riscul de a se pierde fondurile europene este major”, a spus senatorul PSD.

Administrația locală mai are o variantă de a prelungi termenul de finalizare a lucrărilor până în primăvara anului viitor, în caz contrar va fi nevoită să returneze cele circa 4 milioane de euro  Uniunii Europene, care a cofinanțat lucrările.

“Potrivit unei ordonanțe de urgență, termenul de finalizare se poate prelungi până la 31 martie, fără pierderea fondurilor europene”, a susținut primarul.

Lucrările la insulă s-au bloc din cauza proiectării greșite și a amplasării eronate a parcării, inițial supraetajata, dar pe conducta de apa a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.