Investiție record în spitalul Onești: 6 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Lucrările vor începe anul viitor

Anul viitor vor începe lucrările la Spitalul Municipal Onești, finanțate de Uniunea Europeană. Ese anunțul făcut în această seară de primarul Nicolae Gnatiuc, într-o emisiune la un post local de televiziune.

Contractul de finanțare a fost semnat încă de anul trecut, dar până acum a fost nevoie de îndeplinirea tuturor procedurilor birocratice.

Valoarea finanțării este de aproape 6,20 de milioane de euro și se realizează prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 2% din sumă va fi suportată de la bugetul local.

Proiectul urmărește creșterea eficienței energetice a spitalului, îmbunătățirea condițiilor de acordare a asistenței medicale și scăderea emisiilor poluante.

Vor fi realizate lucrări pentru diminuarea consumurilor energetice la încălzirea clădirii spitalului și termoizolație cu material reciclabil. De asemenea, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile. Proiectul mai prevede instalarea a două cazane moderne pentru centrala termică, precum și înlocuirea tâmplăriei PVC și a radiatoarelor.

Se preconizează o reducere a emisiilor de CO2 cu mai mult de 50%.

Spitalul Municipal Onești este cel mai mare de pe Valea Trotușului și are o adresabilitate de 150.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.