Judeţul Bacău are peste 10.000 de beneficiari de venit minim garantat

Această cifră plasează Bacăul pe locul trei pe ţară, după Dolj şi Buzău.

Judeţul Bacău este fruntaş la numărul de beneficiari de alocaţii de susţinere a familiei, dar rămâne în primele trei judeţe şi când vine vorba de venit minim garantat (VMG).

Raportul Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) arată că în iunie s-au efectuat plăţi către 10.180 de persoane, judeţul Bacău situându-se astfel pe locul trei la nivelul ţării, după Dolj cu 12.381 de plăţi VMG şi Buzău cu 10.087.

Băcăuanii care primesc acest tip de ajutor social de la stat au încasat în medie 279 de lei pentru luna la care se face referire, suma totală achitată fiind de peste 2,8 milioane de lei. În acelaşi timp, aproape 1.000 de persoane au fost suspendate de la plată.

Potrivit şi raportării AJPIS Bacău, tot pentru iunie, municipiul Moineşti are cei mai mulţi beneficiari de VMG – 437, urmat de comuna Stănişeşti cu 380 şi Ungureni cu 344. La polul opus sunt comunele Luizi – Călugăra cu doar 4 plăţi VMG, Mărgineni cu 8 şi Măgura cu 9, acestea fiind foarte aproape de municipiul Bacău, ceea ce face ca localnicilor să le fie uşor să ajungă la serviciu în oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.