Județul Bacău, exemplu pozitiv în campania de promovare a vaccinării

Ministerul Sănătății a lansat Campania de promovare a vaccinării „Copilăria, cel mai frumos cadou”, iar în conferința de prezentare județul Bacău a fost dat drept exemplu pozitiv. “Continuarea campaniilor de informare și de recuperare a vaccinării este imperios necesară, în condițiile în care viețile a 59 de persoane, majoritatea copii au fost curmate de rujeolă. Scopul acestor campanii este de a informa părinții despre beneficiile vaccinării pentru a alege să își protejeze copiii în cunostință de cauză, iar obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Național de Vaccinare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

“Copilăria, cel mai frumos cadou” este o continuare a campaniilor door-to-door de informare și recuperare vaccinală realizate anul trecut de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF în mai multe comunități vulnerabile din județele Mehedinți și Bacău. La aceste campanii au participat și reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, care au replicat acest model de campanie și în alte județe. Astfel, rata de acoperire vaccinală ROR a crescut în aceste comunități la peste 90%, iar numărul îmbolnăvirilor de rujeolă s-a redus drastic.
O mamă din Buhuși și-a vaccinat în vara anului trecut toți cei șapte copii, iar la Coțofănești, spre exemplu, înainte de campania pilot de vaccinare, rata de imunizare era de 3,9 la sută. Acum este de 95 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.