Loturile 1 și 2, din autostrada Bacău – Pașcani, au primit autorizație de construire

Ministerul Transporturilor a emis marți autorizație de construire pentru loturile 1 și 2 din Autostrada Bacău – Pașcani. Amintim că pentru execuția acestor loturi au fost semnate contracte cu firmele lui Dorinel Umbrărescu. 

Autorizația de construire pentru lotul 1 din Autostrada Bacău – Pașcani vizează lucrări de 1,8 miliarde de lei, cu o perioada de derulare de 30 de luni. Pe acest lot de 30,3 kilometri urmează să fie cosntruite 22 de pasaje, 12 poduri și un viaduct, potrivit documentului menționat.

Autorizația de construire pentru lotul 2 din Autostrada Bacău – Pașcani vizează lucrări de 1,4 miliarde de lei, cu o perioadă de derulare tot de 30 de luni. Acest lot are o lungime de aproape 19 kilometri.

Pe 15 februarie au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor pentru toate cele 3 loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani (A7). Astfel, județele Iași și Neamț au primii kilometrii de autostradă cu contract de execuție semnat, a menționat atunci secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Așa cum spuneam la începutul anului, toți cei aproximativ 320 km ai Autostrăzii A7 vor fi în construcție până în primăvara acestui an”, a mai spus Scrioșteanu luna trecută.

Până în prezent, CNAIR a semnat contractele pentru 12 din cele 13 loturi ale A7 finanțate prin PNRR. Pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, situația este incertă.

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a câștigat contractele pentru cele 10 loturi de la Buzău la Pașcani.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.