Magazin Lidl, închis! Amenzi de peste 300.000 de lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bacău a desfășurat, în prima lună a anului – în cadrul unei tematici de monitorizare a marilor lanțuri de magazine din România – o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în supermarketurile Lidl, din județ.

 

Abaterile constatate au dus la sancționarea operatorului economic cu amenzi contravenționale în valoare de 310.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de 2.300 lei și închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru magazinul LIDL din Șerbănești.

 

”Se pare că o parte din operatorii economici nu au înțeles, încă, sau nu vor să înțeleagă că respectul față de consumatori constă și în oferirea de servicii sigure și produse de calitate” – comisar șef adj. CJPC Bacău, Adrian Roșca.

 

          Deficiențele constatate de comisarii băcăuani:

 

  • Folosirea unor spații neigienizate, cu paviment murdar și alunecos
  • Comercializarea unor legume și fructe depreciate, cu mucegai, care nu corespundeau clasei de calitate afișată
  • Utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate
  • Neconcordanțe între prețul la raft față de cel de la casa de marcat
  • Comercializarea unor produse alimentare nesigure, cu ambalaj deteriorat, cu arsuri de îngheț, cu acumulări de gheață atât la interior, cât și la exterior
  • Comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei de durabilitate minimală
  • Comercializarea unor produse alimentare pentru care nu se asigurau informații legate de produs (ex: lista de ingrediente, gramajul, data limită de consum, producător etc.).

 

 

 

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.