Mai puţine furturi din locuinţe, dar se fură de pe RAFT

Poliţiştii băcăuani au tras linie după primele şase luni şi au constatat că, anul acesta, s-au diminuat furturile din locuinţe cu aproape 11 procente.
Diminuări au fost şi la furturile de animale (-33), păsări (-4) şi materiale feroase şi neferoase (-9), dar şi la faptele de tâlhărie cu 9,7% şi la cele de înşelăciune, cu 8,5%. Însă nu toate infracţiunile au urmat un trend descendent. „Creșteri s-au înregistrat la furturile din societăţile comerciale (+63), motiv pentru care acțiunile polițiștilor vor fi prioritizate în următoarea perioadă pentru menținerea sub control a acestei categorii de infracțiuni.

De menționat este faptul că 72,8% din furturile din societăți comerciale au fost comise în timpul programului de lucru (de pe raft)”, se arată în raportul de bilanţ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. Aşadar, se fură din magazine de la produse alimentare, la produse de igienă sau haine.
Oamenii profită de faptul că magazinele sunt mari şi nu sunt paznici la tot pasul, dar nu toţi ştiu că acţiunile lor sunt surprinse de camerele de supraveghere, iar agenţii de pază urmăresc în timp real imaginile şi îi aşteaptă la casa de marcat, unde sunt prinşi cu bunurile asupra lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.