Mâine are loc un nou exercițiu de alarmare

Autoritățile locale anunță că în data de 05.12.2018, între orele 10:00-11:00, se va desfăşura, în Bacău, exerciţiul lunar de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Scopul acestui exerciţiu îl constituie obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei, prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

La nivel local, preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă vor primi de la dispeceratul I.S.U.J. Bacău un mesaj tip SMS, cu o notificare despre situaţii de urgenţă. Mesajul va fi transmis folosindu-se marcajul „EXERCIŢIU” la începutul şi sfârşitul acestuia.

Imediat după primirea mesajului şi confirmarea primirii acestuia, preşedintele comitetului local pentru situaţii de urgenţă (primarul sau înlocuitorul legal al acestuia) va dispune punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare a populaţiei şi transmiterea semnalului în funcţie de tipul pericolului specificat în SMS. Ca de obicei, populația trebuie să știe că acesta este doar un exercițiu și nu trebuie să intre în panică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.