Urmărire ca-n filme la Cleja, care a continuat de pe șosea pe câmp după ce un șofer a refuzat să tragă pe dreapta la semnalul polițiștilor de oprire a unei mașini.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Bacău au încercat să oprească un autoturism pentru un control de rutină, dar conducătorul auto a apăsat pe accelerație. Imediat polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, care a părăsit șoseaua și și-a continuat drumul pe câmp. Până la urmă însă șoferul a oprit mașina pe câmp, fiind imobilizat de polițiști. Aceștia au aflat imediat de ce fugise conducătorul auto: era băut și nu avea nici permis!

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că autoturismul în cauză ar fi fost condus de un bărbat de 35 ani, din comuna Poduri, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat inspectorul principal Cătălina Păduraru de la IPJ Bacău.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului.