Măsuri de prevenire a extinderii pestei porcine: Filtru de dezinfecţie pe E 85

Astăzi, prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, a dispus noi măsuri pentru prevenirea extinderii pestei porcine africane.
În cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a propus suplimentarea măsurilor de siguranță și restricție, atât în unitățile administrativ teritoriale vizate, cât și prin instituirea unui filtru rutier de dezinfecție pe drumul european, la intrarea dinspre județul Vrancea.

Totodată, s-a pus în discuţie şi necesitatea intensificării măsurilor privind recolta porcilor mistreți, aceștia reprezentând un factor de risc ce trebuie atent gestionat, în mod special în zona localităților cu restricție, de la granița cu județul Vrancea. Însă, pentru o dezbatere amplă pe acest din urmă subiect, membrii CJSU se vor întruni din nou miercuri, 7 noiembrie, când vor participa şi administratorii fondurilor de vânătoare.

Reamintim că, pesta porcină africană a fost confirmată recent în judeţul vecin şi imediat s-a dispus ca localitatea Pradaiş, din comuna Huruieşti, să intre în zona de protecţie, iar mai multe localităţi din comunele Tătărăşti, Huruieşti, Podu Turcului, Dealu Morii şi Sascut să intre în zona de supraveghere, fiind amplasate şi mai multe filtre rutiere de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.