Măsuri pentru a preveni viitoare inundații

Sistemul de Gospodărire a Apelor intervine pentru a preveni eventuale inundații, ținând cont de pagubele semnificative înregistrate în perioada 15 iunie-1 iulie produse de ploile însemnate cantitativ.
Potrivit unui raport, cu prioritate, au fost solicitate: amenajare afluenți râu Bistrița pe o lungime de 1030 m (municipiul Bacău, amonte Podul cu lanțuri – confluență pârâu Limpedea, lucrări de supraînălțare, decolmatare); amenajare râu Trotuș și afluenți pe tronson Ghimeș-Urechești, cu saltele din gabioane pe o lungime de 1700 m și gabioane pe o lungime de 24 m (orașul Comănești, zona organizare șantier SC Vega, zona pod Podei, pod Straja, râu Supan); regularizare pârâu Slănic pe o lungime de 555 m (orașul Slănic Moldova și orașul Târgu Ocna).

De asemenea, a fost solicitată alocarea de sume, în regim de urgență, pentru consolidarea malurilor privind: râul Uz, oraș Dărmănești, pe o lungime de 300 m și râul Trotuș, sat Tuta, unitatea administrativ teritorială Târgu Trotuș, pe o lungime de 700 m.

Banii provin din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 și sunt folosiți până la alocarea sumelor deja aprobate pe aceste investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.