Târgurile de animale, interzise

Autoritățile locale iau măsuri mai serioase pentru a preveni răspândirea pestei porcine, după ce mai multe focare s-au confirmat în țară și mii sde animale au fost sacrificate. Astfel, în perioada următoare se vor organiza, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, echipe mixte de control în trafic pentru verificarea transporturilor ilegale de animale, carne și produse din carne de porc, pentru prevenirea transmiterii virusului pestei porcine africane. Primăriile vor fi informate cu privire la gestionarea fondurilor de vânătoare și măsurile care trebuie aplicate pentru prevenirea apariției bolii și astfel de informări vor ajunge și la cabinete medicale veterinare și școli.

Dar, cea mai importantă măsură este aceea a interzicerii târgurilor de animale pe tot teritoriul județului, lucru care va fi confirmat prin controale de către polițiști.

Peste 65.000 de porci au fost sacrificați pentru a ține boala sub control. Fermierii vor primi despăgubiri pentru fiecare animal sacrificat.