Mobilizare pentru scoaterea aeronavei care s-a prăbuşit în lac (FOTO)

Militari din cadrul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” intervin pe lacul de acumulare Galbeni, lângă Bacău, pentru scoaterea aeronavei militare de tipul IAR 99 Şoim, care s-a prăbuşit luni. „Geniştii au montat o platformă plutitoare formată din pontoane de tip PR71, propulsată de două şalupe militare de tracţiune. Pe această platformă plutitoare se va transporta o automacara cu ajutorul căreia se va încerca scoaterea la suprafaţă a aeronavei”, informează Ministerului Apărării Naţionale.

Şi marţi s-a intervenit pe lac, însă echipele au reuşit să recupereze şi să aducă la mal doar coada avionului. Este însă nevoie de toate componentele pentru expertiza care trebuie să răspundă la întrebările anchetatorilor.

Reamintim că, luni, aeronava militară decolase în jurul orei 13.20, din baza aeriană din Bacău, pentru a executa un zbor de verificare tehnică. După aproximativ 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, aeronava prăbușindu-se în Lacul Galbeni, în afara ariilor locuite. Cei doi piloţi, unul de 40 şi celălalt de 41 de ani, au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare şi în prezent sunt internaţi în Spitalul Militar din Bucureşti, ambii fiind în stare stabilă.

Foto: Ministerul Apărării Naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.