Noi proteste în fața Guvernului – Sindicaliștii organizează un miting important astăzi

Mai multe sindicate ale lucrătorilor din industria metalurgică, dintre care unele ale angajaţilor SC ALRO SA, organizează vineri un miting de protest în faţa Guvernului, în semn de protest faţă de faptul că societatea comercială nu va beneficia de plafonarea preţurilor la energie.

La acţiune de protest participă membri din Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alum Tulcea.

„Principalul motiv este faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă din data de 25.01.2022 (…) se exceptează de la plafonarea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru intervalul 01.02 – 31.03.2022 clienţii non-casnici care au primit ajutor de stat. Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, nu a fost ajutor de stat, ci ‘returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei'”, se menţionează în comunicatul remis de organizaţiile sindicale.

Prin urmare, sindicatele solicită Guvernului „să limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020 pentru cel puţin un an (legea prevede posibilitatea prelungirii până la 3 ani), precum şi interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.