O demisie cu semne de întrebare. Plecarea lui Florin Lazăr de la IȘJ ar avea legătură cu participarea liceenilor din Sascut la mitingul PSD de la Iași

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Florin Lazăr, și-a dat recent demisia din funcție, invocând motive personale. Coincidență sau nu, demisia sa a venit imediat după ce Corpul de Control al ministrului Educației a descins la IȘJ.

Potrivit cunoscutei jurnalistei Diana Oncioiu, demisia lui Lazăr ar avea legătură cu mitingul PSD de la Iași din luna mai. Mai exact, cu participarea la mitingul respectiv a unor elevi de liceu din Sascut. După apariția imaginilor cu elevii de liceu, despre care a relatat și realitateadebacău.ro, oficial a început o anchetă. În realitate însă, potrivit Dianei Oncioiu, tot ce s-a făcut a fost să se acopere gunoiul sub preș.

Iată ce a scris Diana Oncioiu pe pagina sa de Facebook:

“Îmi plac follow-up-urile mai ales atunci când PSD amenință cu noul și schimbarea.

Pe 9 mai, la miting-ul PSD de la Iași peste 20 de elevi de la liceul tehnologic din Sascut au fost aduși să îngroașe rândurile susținătorilor partidului aflat la guvernare.

La câteva zile am publicat pe Dela0.ro un articol (https://bit.ly/2Hra0PW) despre cum încearcă directorul liceului Alin-Mihai Paris să mușamalizeze cazul. Adică cum îi învață pe elevi să mintă că au fost în excursie. Doar că nu s-au pus de acord în ce fel de excursie. Directorul a declarat că excursia era de Ziua Europei, câțiva elevi au spus că era o excursie care să le înlocuiască banchetul. Alți elevi din liceu, cadre didactice și oameni din primărie au declarat că elevii au fost la miting. Inspectorul școlar general Bacău Florin Lazăr a asigurat că o echipă de la inspectorat va fi trimisă pe teren pentru a lămuri situația.

La o lună de la eveniment și publicare am revenit asupra subiectului pentru a vedea cum gestionează situația noul PSD al Vioricăi Dăncilă (https://bit.ly/2MPsfmB). În contextul în care directorul liceului este consilier PSD, primarul din Sascut este membru PSD, inspectorul școlar general este apropiat PSD. Am descoperit un inspector școlar – Florin Lazăr care a mințit. Nicio echipă de la inspectorat nu a fost la Sascut. Am descoperit un director de liceu – Alin-Mihai Paris care continuă să mintă și să spună că elevii au fost în excursie. Pentru a-și susține minciuna s-a îngropat în hârtii pe care acum o lună nu le avea.

În peisaj a intrat și ministrul Educației Ecaterina Andronescu care a declarat pentru Dela0.ro că la școală există deja o anchetă, că primarul a pus practic presiune pe director să aducă elevii la miting, că directorul nu ar fi trebuit să accepte motiv pentru care sunt șanse mari să-și piardă funcția. Toate aceste informații ministrul le-a primit de la inspectorul Florin Lazăr. În acest timp școala trimitea către Dela0.ro un răspuns oficial în care spunea că nu există nicio anchetă și nici nu va exista pentru că elevii au mers în excursie. Așa a decis directorul.

Reluăm. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu e mințită de inspectorul școlar și iese public cu o declarație mincinoasă.

Am cerut în urrmă cu zece zile o reacție la minister. După două zile am sunat să văd de ce întârzie un simplu răspuns. Mi s-a comunicat că solicitarea e în avizare. După nouă zile am sunat din nou. Tot în avizare e. În plus, ministerul trebuie să facă propria anchetă pentru a putea răspunde. Le-am atras atenția că astăzi se vor face zece zile. Voi primi o cerere de prelungire, mi s-a răspuns. Cu alte cuvinte, ministerul are nevoie de 30 de zile pentru a explica de ce un inspector general a mințit ministrul și de ce nu a făcut absolut nimic pentru a elucida o situație cât se poate de gravă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.