O parte din salubrizare va fi externalizată

Consilierii locali au aprobat, nu fără discuții, externalizarea anumitor servicii din sfera salubrizării care se desfășoară pe raza municipiului Bacău. Măturatul, spălatul, întreținerea căilor publice, curățarea și transportul zăpezii, colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, dezinfecție, dezinsecție și deratizarea vor ajunge în administrarea unor operatori privați. Până acum, acestea erau executate de angajați ai Direcției Salubrizare din cadrul Primăriei Bacău și de anumiți operatori economici. Pentru a crește eficiența și pentru rezultate mai bune, conducerea primăriei a propus delegarea gestiunii acestor servicii.

„Gestiunea delegată va permite ca eventualele blocaje să fie evitate. Activitățile specifice se vor derula cu respectarea unui regulament și a unui caiet de sarcini, aprobat de ANRSC”, se arată în motivarea înaintată de primarul Cosmin Necula.

Contractul de delegare se va atribui prin concesiune unui operator autorizat/licențiat, pentru cinci ani, cu posibilitate de prelungire.

Deși consilierii locali ar fi dorit externalizarea serviciilor prin  organizarea unei licitații publice, majoritatea PSD-ALDE-PMP au facilitat promovarea proiectului de hotărâre în forma propusă inițial. Decizia vine în contextul în care numărul salariaților din cadrul Direcției de Salubrizare a scăzut simțitor în ultimii ani, proasta salarizare și blocarea angajărilor făcând ca și calitatea serviciilor să scadă simțitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.