Parlamentarii băcăuani PSD s-au abținut la votul Autostrăzii Iași-Tg.Mureș

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 261 de voturi “pentru”, două „împotrivă” şi cinci abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii A8, Iaşi-Târgu Mureş, cunoscută și sub numele de Autostrada Unirii.

Parlamentarii din Bacău au votat diferit. PNL a votat pentru acest proiect. După votul din Camera Deputaților, Tudorița Lungu i-a criticat pe parlamentarii PSD Bacău. „PSD, orbit de orgolii și bătălii interne, nu vrea autostrada Iași-Târgu Mureș! Nu vrea bunăstare pentru Moldova, nu vrea dezvoltarea economiei locale! Ei sunt cei care condamnă Moldova la săracie și izolare!”, a acuzat deputata liberală Tudorița Lungu. PNL a anunțat de fapt, prin vocea președintelui Ionel Palăr că va susține orice autostradă, doar să se facă.

Parlamentarii PSD, în schimb, s-au abținut de la vot.

Noi, parlamentarii PSD Bacău, rămânem consecvenți cu propunerea nostră. Matematica și geografia nu sunt relative, iar acestea spun că cea mai fiabilă autostradă este prin pasul Oituz, pe ruta Bacău – Brașov. Această lege nu poate masca problemele pentru care aurostrada Iași-Târgu-Mureș nu a fost realizată în cei 12-14 de la lansarea proiectului”, a declarat, după votul din Camera Deputaților, liderul PSD Bacău, Dragoș Benea.

Deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, a votat pentru acest proiect de lege,

Potrivit proiectului, care a fost iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, autostrada A8 începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.