Patru bătrâni, jefuiţi de un fals angajat al unor companii de utilităţi

În municipiul Bacău, patru bătrâni au fost lăsaţi fără economiile pe care le aveau. Un bărbat de 31 de ani, din comuna Orbeni, este bănuit că, în perioada iulie-august a.c., ar fi sustras bani şi alimente din locuinţele acestora, folosind drept pretext faptul că ar fi reprezentantul unor companii de utilităţi. Polițiștii au reușit depistarea și reținerea bărbatului, pe care îl cercetează pentru furt calificat, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale.

Sfaturi de la poliţişti

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte.
De asemenea, atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă.
Un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.