Pompierii simulează intervenţia la un incendiu de proporţii în Oneşti

Astăzi, pompierii băcăuani vor desfășura, la Sucursala Carom Oneşti, un exerciţiu după un scenariu dinainte stabilit, care va avea mai multe situații specifice.
Pentru rezolvarea acestora, vor fi implicate echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Bacău şi Oneşti, forțe și mijloace de la Poliţie, Jandarmi, Ambulanţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti, Ştefan cel Mare şi Gura Văii.

Vor ajunge acolo şi cei de la Mediu cu Laboratorul mobil prelevare monitorizare factori de mediu, Serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al Rafo și Grupul de suport tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Conform scenariului, la ora 10.50, se produce o furtună urmată de o aversă violentă, iar de la un trăsnet se produce o explozie într-un rezervor cu ţiţei urmată de incendiu. O echipă de muncitori suferă intoxicaţii, din cauza gazelor de combustie rezultate în urma incidentului, care degajează în atmosferă o mare cantitate de produse de ardere şi gaze toxice, punând în pericol populaţia şi mediul.

„Exerciţiul are drept scop perfecţionarea deprinderilor personalului ISU Bacău, a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, a grupului de suport tehnic pentru “Explozii mari la suprafaţă şi în subteran, accidente chimice şi avarii deosebit de grave la conducte magistrale şi urbane” şi Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti, precum şi a celulei de urgenţă a SC RAFO SA. pentru organizarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie în caz de incendiu cu degajare de gaze toxice în atmosferă”, spune mr. Andrei Grecu, ofiţer relaţii publice ISU Bacău.

Totodată, se va verifica şi modul de organizare a evacuării populaţiei, îmbunătăţirea cooperării între instituţiile participante şi testarea aplicabilităţii planului de cooperare între unităţile Ministerului Afacerilor Interne în caz de dezastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.