Pe 3 decembrie are loc Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități

În Bacău va avea loc, pe 3 decembrie, pentru prima oară în ultimii zece ani, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Aceasta va avea loc la Muzeul „Iulian Antonescu”, între orele 9-12.

„Ne dorim să asigurăm un dialog constructiv pentru integrarea socio – profesională a persoanelor cu dizabilități”, declară reprezentanții AJOFM.

Oficialii reamintesc și că odată cu angajarea unei persoane cu dizabilități, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat. Ba mai mult, legea obligă angajatorii cu mai mult de 50 de salariați să angajeze persoane cu handicap într-un procent de 4 la sută din totalul salariaților. În caz contrar, plătesc lunar o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap.

Cu toate acestea, în județul Bacău nici un angajator nu a beneficiat de o subvenție pentru angajarea unei persoane din această categorie.

Pe 3 decembrie este sărbătorită Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.