Polițiștii și specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Moinești, ocazie cu care, la domiciliile a doi bărbați, de 53 și 54 de ani, ambii din comuna Brusturoasa, au fost identificate opt instalaţii de debitat/maşini de prelucrat material lemnos neautorizate, una de tip „banzic” şi şapte de tip „Circular” specifice atelierelor de tâmplărie şi cantitatea totală de 11 m.c material lemnos.

Cantitatea de material lemnos, în valoare totală de 8.300 de lei a fost ridicat în vederea confiscării și dat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Ciobănuş, iar instalaţiile de debitat au fost indisponibilizate. 

De asemenea, în grădina bărbatului de 54 de ani a fost identificată cantitatea de 6 m.c lemn esenţă răşinoase, specia brad, în valoare de 3.100 de lei, material lemnos provenit din tăierea ilegală de arbori comisă la data de 28 ianuarie a.c., ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
     

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţii şi tăiere ilegală şi furt de arbori.

Sursa: Realitatea de Bacau