Peste 200 de locuințe sparte anul acesta în Bacău! Ce să faci să nu-ți calce hoții pragul

239 de băcăuani au avut parte în primele cinci luni ale acestui an de musafiri nepoftiți, care nu au venit la ei cu daruri, dimpotrivă, nu au plecat cu mâna goală. Vorbim despre numărul de spargeri de locuințe date din ianuarie până în mai inclusiv în județ, care au fost raportate la poliție. Au fost sparte în egală măsură locuințe de la țară și de la oraș, dar numărul furturilor din rural e ceva mai mare. Potrivit IPJ Bacău, 116 infracțiuni de furt din locuințe au fost comise în mediul urban şi 123 de infracţiuni de furt în mediul rural, acestea din urmă înregistrând o scădere faţă de perioada similară a anului trecut.

“Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că  unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție”,  au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

Azi, de ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe, specialiștii în prevenirea criminalității au derulat o serie de acțiuni, au împărțit pliante și sfaturi oamenilor, astfel încât să nu devină victime.

“ Specialiștii în prevenirea criminalității  recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine”,  au mai transmis reprezentanții IPJ Bacău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.